Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

8 Juli 2020 2021 KX250 levererar mer kraft och förarfokuserade funktioner

Den stora nyheten för 2021 är att den imponerande Kawasaki KX250 ställer upp på startgriden med sin högsta toppeffekt någonsin samt flertalet nya funktioner med föraren i fokus. För att än en gång förankra sig i toppen av sin klass.
Kärnan i den uppdaterade racern är den toppmoderna motorn som nu erbjuder 1kW (1.4PS) mer toppeffekt utan att tumma på låg- och mellanregistret som karaktiserar Kawasakis motorcyklar redo att vinna ”out the box”.

Av likvärdig betydelse för tävlingsförare är det 350rpm höjda varvtaket villket tillför till KX250’s redan imponerande högvarviga prestanda.
Denna säsongs nyheter tar dock inte slut där, tvärtemot. Tilll 2021 får KX250 elstart samt samma hydrauliska koppling som KX450 använder sig av.

Möjligheten att snabbt starta upp motorcykeln efter att man varit omkull kan vara skillnaden mellan toppen eller mitten av podiumet.
När det gäller styling och sammansättning ser vi att nya KX250 fått uppdateringar av det smidiga, ergonomiska chassiet och en ny kombination av svingarm och ram från den väldigt framgångsrika KX450.

Utöver detta har fjädringens fabriksinställningar förfinats för att bättre hantera ojämnheter och hjälpa med fästet, även bromsarna har justerats för att förbättra kontrollen ytterligare. Med kontroll i fokus, så har föraren dessutom fyra val av positioner för styret och två stycken för fotpinnarna vilket tillåter personlig anpassning.

Med funktioner sen tidigare, så som tillbehöret Fi calibration kit för tuning och de tre olika lättbytta pluggarna för mappningar blir KX250 ett logiskt och nästan självklart val för förare som strävar efter racingframgångar.

Kawasaki KX250 – the success story continues.

Modeller som omfattas: