Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

20 Oktober 2021 2022 Kawasaki Z H2 och Z H2 SE

Som den ledande tillverkaren i Naked-segmentet presenterar Kawasaki två uppdaterade versioner av de omåttligt populära syskonen, Z H2 och Z H2 SE.

Kawasakis trumfkort i det här segmentet är en 100 % egenutvecklad och tillverkad integrerad kompressor och man har med hjälp av erfarenhet och kunskap från egna divisioner inom flygindustri och gasturbintillverkning skapat en unik serie motorcyklar med inriktning på Supersport, Sport Touring och, när det gäller Z-modellerna, Supernaked.

Nyckeln till Z H2-konceptets framgång är den balanserade kompressorn tillsammans med 998cc-motorn som ger en imponerande acceleration även i låga varv. Utan att på något sätt påverka toppfarten, känd som Kawasakis säregna ”top end rush”.

Sugomi stylingen dominerar och ger ett uttryck där de tekniska kvaliteterna matchas av stildetaljerna. Motorcyklarna kommer med en stor TFT-display i färg med en mängd olika inställningar samt möjligheten att koppla ihop den med förarens smartphone och interagera med den senaste, uppdaterade versionen av Kawasakis Rideology-app.

Fackverksramen kommer kännas bekant för Ninja H2-fans och den har finjusterats ytterligare genom finesser som dubbelsidig svingarm för att ge ännu bättre körkänsla och prestanda.
Det finns flera elektroniska förarhjälpmedel som till exempel farthållare, anti-spin, launch control, olika kör och effektlägen samt upp/ner snabbväxling (quickshift). LED-strålkastare och kompletterande belysning lyser upp vägen, Brembo M4.32 (monoblocksbromsok) säkerställer kontrollerade och förutsägbara stopp medan den hydraliska kopplingen underlättar smidiga nedväxlingar.

För dem som söker den ultimata naked-hojen, erbjuder Z H2 SE flera detaljer. Kawasakis elektroniskt dämpade KECS-fjädring är den mest framträdande egenskapen hos SE-modellen och erbjuder Showa Skyhook-teknik som gör att motorcykeln förblir stabil när vägen böljar och fjädringen reagerar och uppdaterar sig själv tusentals gånger i sekunden. Dessutom har Z H2 SE:s Brembo-paket för frambromsar en högre specifikation och omfattar bland annat Stylema monoblockbromsok, som tillsammans med Brembo radial-bromspump ger starkare bromsprestanda och förbättrad kontroll.

Sist men inte minst är ett speciellt grafikpaket som skiljer SE-modellen från inte bara standard Z H2 utan även från alla andra Supernaked-hojar i samma kategori. Med en mängd valmöjligheter i det övre skiktet kan vi dra slutsatsen att Kawasaki Z H2 och Z H2 SE kommer fortsätta att vara mycket eftertraktade i Naked-segmentet.
 
Färger för 2022:
 
Z H2
-              Metallic Graphite Gray/Metallic Diablo Black
-              Metallic Diablo Black/Golden Blazed Green
 
Z H2 SE
  • Metallic Diablo Black/Golden Blazed Green