Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

1 Oktober 2021 2022 STX, Ultra and SX-R Jet Ski

Fem modeller från 2022 års Kawasaki Jet Ski vattenskotrar har just tillkännagivits och fler modeller är på ingång. STX-familjen, som består av STX160, STX160 X och STX160 LX, har nya färger och ny grafik för 2022 samtidigt som de behåller sina specifikationer från tidigare.

För den så kallade "instegsmodellen" STX160 innebär det en övergång till Crystal White och Pearl Neon Yellow samtidigt som den nuvarande skrovformen och den vätskekylda, DOHC, 16-ventiliga, 4-cylindriga, 1 498 cc-motorn bibehålls. Detta kraftpaket är utrustat med elektroniskt gasreglage som möjliggör elektronisk farthållare samt en konstant hastighetsinställning med en touch på 5mph: tex. användbart vid manövrering i småbåtshamnar.

Kawasaki Smart Steering finns på alla STX-modeller, liksom ett SLO-läge (Smart Learning Operation) och en användbar indikator för ekonomisk körning som syns på den lättlästa LCD-mätaren och som är gemensam för alla tre vattenskotrarna i STX-serien.
När vi går över till mellannivån STX160 X förändras utseendet för 2022 med ny grafik i färgen Ebony/Lime Green. Standardutrustningen för den här modellen omfattar komforthandtag och en upp/ner-knapp som ger större justeringsmöjligheter för den elektroniska farthållaren. Sadel för föraren och passageraren är också i kontrastfärger som tillsammans med den limegröna, guldsvarta grafiken och accentbehandlingarna skapar ett mer race-liknande utseende - vilket gör att LX ligger i toppen av STX160-linjen. 

Som standard har STX160 LX en Kawasaki Ergo-Fit-dyna som ger ergonomiskt stöd, samt Kawasakis JETSOUND Integrated Audio System Feature med Bluetooth-anslutning. Förstärkaren består av en ljudkontroller (inbyggd i förarhandtaget) och högtalare placerade under speglarna och är mer än tillräcklig för att producera en imponerande ljudeffekt genom anslutningar till förarens ljudenhet (t.ex. smartphone eller iPod) via Bluetooth eller USB och AUX (med hjälp av vattentäta portar ombord). STX160 LX finns tillgänglig 2022 i Ebony/Candy Lime Green och är flaggskeppet i STX160-serien.

De två sista uppdateringarna för de första modellerna i 2022 års range är Ultra LX, en jetski med plats för två personer som är utrustad med en fyrtakts, fyrcylindrig motor på 112 kW {152 PS} och kommer i färgen Ebony/Sunbeam Red. Den andra är den mäktiga SX-R, Kawasakis största stand-up enmans Jet Ski, också den med en motor på 112 kW {152 PS}. SX-R kommer i färgen Ebony/Lime Green.