Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

11 April 2022 Adidas Originals och Kawasaki firar ZX med två gemensamma sneakers

Den här säsongen har Adidas Originals och Kawasaki gått samman för att fira ZX:s historia och framtid med två unika varianter av ZX8000 och ZX 5K BOOST.


Kawasaki har legat i framkant av motorcykeltillverkningsindustrin i årtionden. Känd för sitt oefterhärmliga estetiska tillvägagångssätt tjänade märkets signaturmärke för sportmotorcyklar - ZX - som inspiration för Adidas designteam när de först introducerade den ursprungliga ZX500-sneakern 1984.

ZX8000-sneakern har en överdel i vitt känguruläder, med Kawasaki Green läderöverdrag, blåa mockaaccenter och en Kawasaki Ninja-grafik på sidorna, och har inspirerats av Kawasakis designfilosofi. Samtidigt har ZX 5K BOOST ett svart TPU-överdrag, Kawasaki-gröna accenter, och en Kawasaki Ninja-logotyp framtill.

Varje par levereras i en anpassad låda med en tryckt grafik från den senaste Kawasaki Ninja ZX-10R, fylld med silkespapper med en tryckt skiss av en Kawasaki-motorcykel.
Lanseringen av samarbetet mellan Adidas Originals och Kawasaki åtföljs av en stämningsfull kampanjfilm som hyllar den japanska motorcykelkulturen genom att ta tittaren med på en oväntad resa genom stadens gator.

ZX8000- och ZX 5K BOOST Kawasaki-sneakersen kommer den 14 april 2022 och finns tillgängliga globalt (utom i Kina) via Adidas-butiker, adidas.com, samt hos utvalda återförsäljare.