Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

4 Oktober 2021 Den ultimata Ninjan fortsätter på topp 2020

 Som nummer ett i Ninja-familjen lanseras nu 2022 års Ninja H2R. Lika unik och kaxig nu som 2015 då den tog racingvärlden med storm.


Ninja H2R är en oöverträffad motorcykel som belyser Kawasakis styrkor som tillverkare. Baserad på samma teknologi som övriga Ninja-modeller är H2R:s främsta styrka den fabrikstillverkade integrerade kompressorn som är utrustad med en impeller som vid maximalt varvtal överskrider ljudets hastighet.

Ninja H2R har över 300 hästkrafter och är en motorcykel som är byggd för banracing utan begränsningar. Den förkroppsligar Kawasakis uttryck för teknik och prestanda, med ett målmedvetet syfte och kompromisslös stil. Den fyrcylindriga, vattenkylda motorn, med MotoGP-inspirerad klorings växellåda, gör motorcykeln till ett riktigt kraftpaket och med en banbrytande ergonomisk trellis ramdesign är den gjord för att klara verkligt tuffa förhållanden. 
Ninja H2R är utrustad med Öhlins bakfjädring och Brembo bromsar vilket ger en exemplarisk bromskraft. Hydralisk koppling, en rad olika elektriska hjälpmedel så som kurvtagningssystem samt indikator för kurvtagningsvinkel gör att H2R når den allra högsta prestandan, alltid med säkerheten i åtanke.

Kawasaki har lyckats skapa en design som gör att motorcykeln ser snabb och hotfull ut, samtidigt som den ger en känsla av hög kvalité. Särskilt tillstånd har erhållits att få använda Kawasaki River Mark logotypen på Ninja H2R. Det reserveras i vanliga fall för modeller med historisk betydelse. Men det hotfulla utseendet är inte bara för att visa upp sig, det gör också motorcykeln snabbare. I de högsta hastigheterna skapas en enorm downforce som ger tryck på framdäcket tack vare vingar i carbon. Föraren sitter i en ergonomisk sittställning som underlättas av en dyna med justerbara stödjande sidokuddar.
Ninja H2R inger en stor respekt och attraheterar de mest kompetenta och erfarna förarna. Kawasaki Ninja H2R - Built Beyond Belief.