Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

18 November 2016 KRT Superbike körupplevelse 2016

Det åriga Kawasaki Racing Team och Kawasaki Motors Europe media provkörning ägde rum på Motorland Circuit, Aragon den 15e November.
Med tio noga utvalda gäster från media från Europa och USA innehöll denna exklusiva dagen inte bara möjlighet att provkörning Jonathan Rea's 2016 SBK championship vinnande Ninja utan även bandebuterande nya Ninja ZX-10RR i ett race-redo utförande.

Under hög förväntan briefade KRT team manager Guim Roda journalisterna om dagen och den exklusiva användningen av den magifika 5.3km långa Motorland banan i Kawasaki Racing Team's egna dubbeldäckade trailer.

Roda betonade att detta verkligen var Jonathan Rea's riktiga Championship vinnande Ninja med fullt stöd av samma tekniska team och pit box crew som deltog vid alla 26 race på de 13 rundorna i SBK kalendern. 

Som om chansen att köra Rea's maskin inte var nog kompletterades programmet av en exklusiv möjlighet för varje journalist att köra den helt nya för 2017 - Ninja ZX-10RR. Basen i nya säsongens KRT racing maskin fanns i pit box komplett med specifikationer inställd för snabb bankörning tillsammans med ett helt Akrapovič avgassystem samat andra valda uppgraderingar som möjliggjorts av den race-fokuserade specifikationen av maskinen som har så höga förväntningar mot sig i både Superstock och Superbike klasser under det kommande året. 

Utfört på samma ostressade och professionella sätt som KRT arbetet under mästerskapsvinnande säsong hade varje förare en specifik tid att köra varje maskin och möjligheten att prata med tekniska ansvariga efter körningen för frågor och förklaringar… mest om den rena kraften och accelerationen hos KRT Ninja och banmöjligheterna med nya RR modellen.

Höjdpunkterna?

“KRT Ninja är så körvänlig”

”Inget förberedde mig på accelerationen i KRT maskinen”

”Mjukheter och förutsägbarheten hos ZX-10RR var ett nöje”

 ………….”Kan jag få köra några fler varv?”


Ännu ett mycket uppskattat KRT och KME organiserat mediaevent avslutat och helt utan en enda olycka. Glada ansikten överallt och en lättad Jonathan Rea glad över att få ”sin motorcykel” tillbaka för vintertesterna kommande dag. Håll utkik efter rapporten i Tidningen Bike