Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

1 September 2016 KRT ser fram emot 2017 års Ninja ZX-10R

Med en ledig plats i Kawasaki Racing Teams troféskåp bredvid förra årets SBK mästerskapstitel ser både teamet och förarna fram emot nästa upplaga av formidabla Ninja ZX-10R.
Även när det nuvarande mästerskapet går emot att bli en spännande, nagelbitande final finns redan planer att använda 2017 års maskin av Biel Roda, Marknadschef för KRT, förklarar:

”Varje säsong genomförs organiserade tester några rundor in på SBK säsongen samt även några speciella fristående testsessioner för att förstå de nya inställningsmöjligheterna och för att experimentera med nya ideer som kan kapa några få tusendels sekunder på en varvtid... det är trots allt det enda som skiljer mellan första- och andraplats i ett race ibland. I tätt samarbete med Kawasaki Motors Europe är vi alltid mån om att säkra några av de första versionerna av Ninja ZX-10R varje år för att uppdatera våra racemaskiner och se till att de på många sätt återspeglar maskinerna ute i Kawasaki showrooms över hela världen“

Som en “carry over” modell är 2017 års maskin baserad på de tidigare specifikationerna av imponerande Ninja ZX-10R med mycket berömda Inertia Measurement Unit (IMU) och den låga tröghet i vevkonstruktionen som utvecklats med hjälp av Tom Sykes och hans teamchef Marcel Duinker. Genom att frammana den sanna andan i superbikeracing är både Tom, tidigare SBK mästare, och 2015 års SBK mästare, Jonathan Rea, stora fans av standardmaskinen, Biel Roda tillägger.

“Som en shackedown för Lausitzring körde Tom en original ZX-10R på en offentlig bana medan Jonathan tog med sin egna vägregistrerade motorcykel som han numer endast använder för träning på bana. Båda ville se färg och utseende på 2017 års standardcykel och var fulla av lovord om prestanda och hantering av den nuvarande maskinen med standardspecifikation”
 
Tillägg:
2017 års Ninja ZX-10R kommer finnas tillgänglig hos Kawasaki återförsäljare i slutet av 2016 och kommer som två olika färgval:
- Pearl Blizzard White/ Metallic Flat Raw Titanium
- Lime Green/ Ebony “KRT Edition”