Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

4 Oktober 2022 Kawasaki Sverige gör en satsning på förare i 85 cc-klassen

Under säsongen 2023 satsar Kawasaki Sverige ännu mer på motocross genom att utöka med ett team för förare i 85 cc-klassen.

Den första förare att ta plats i teamet är Milo Brännström. Milo är 12 år och med sig i satsningen har han hela familjen, lillebrorsan Noah kommer även han sitta på en Kawasaki framöver. Pappa ”Freddan” berättar att hans son har stora mål och ambitioner för 2023 och är en riktig tävlingsmänniska.

Milo vill köra alla EMX och USM tävlingar och målet är att samla på sig ännu mer erfarenhet för att 2024 vara med i den allra främsta toppen.
I år körde Milo hem flera topplaceringar i USM och 2023 satsar han på att vara med i toppen och kämpa om pallplatserna.
-  Milo ser väldigt mycket fram emot detta och är stolt över att få vara en del av Kawasaki-teamet, tillägger pappa ”Freddan”.

85 cc teamet kommer drivas direkt från Kawasaki Sverige, och ansvarig är Joakim Karlsson, som är vår racekoordinator sen tidigare.
 -   Vi har flera duktiga återförsäljare som gör ett kanonjobb och driver SM team i de större klasserna, och vi kommer givetvis fortsätta stötta det. 85cc teamet är en första del i vårt arbete för att ta fler marknadsandelar, visa vad vi går för. Även förbereda dessa förare för framtida Kawasaki satsningar, och förhoppningsvis leda dem ut i Europa via våra kanaler – säger Joakim.