Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

5 September 2016 Kawasaki firar succén av "Underdog" på Glemseck spritlopp

Vilken trevlig överraskning - “The Underdog“, i grunden en Kawasaki Vulcan S som speciellt preppats för Essenza Sprint Races, tog en suverän andraplats i det årliga Glemsteck 101 raceeventet med Kawasakiföraren Francesca Gasperi bakom styret.
Efter sin imponerande start i de lyckade första rundorna och kvartsfinalen brände Francesca alfalten och vann semifinalen över en 1200cc kompressormatad V twin. Hon förlorade enbart finalracet på lördagen mot förre Superbike världsmästaren Carl Fogarty på en 1200cc kompressormatad motorcykel... ungefär dubbelt så stor kubikkapacitet som Vulcan S.

Våra gratulationer går såklart till den supersnabba tjejen från Verona/Italien men även till Kawasaki tuning specialisterna; Tommy Holzner på Warm Up Zweiradtechnik i Aalen som är ansvarig för chassi/design och skapandet av en snygg, slimmad café racer. Dieter Briese på Motorrad Höly i Schriesheim fick ut imponerande 90 hk prestanda ur den orginal 61hk 650cc Vulcan S motorn. Kraften i motorn kommer utan användning Nitrous Oxide (lustgas) som kommer bli den sista extra kryddan som adderas i finalen på Intermot.

Besökare på Glemseck 101 hejade på Francesca och den coola candygröna Kawasaki Vulcan S "Underdog" och hela Kawasaki Essenza Team. Fans och allmänhet kan rösta på motorcykeln på http://www.essenza-louis.de/ Allmänhetens röster kommer räknas som 50 procent av slutliga designtävlingen. De andra 50 procenten kommer från en professionell jury av journalister, designers och hojbyggare.
Slutliga resultatet kommer presenteras på INTERMOT mässan, Cologne där Essenza finalen äger rum den 8 Oktober!