Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

25 Oktober 2023 Kawasaki presenterar Ninjas 40-årsjubileumsmodeller för 2024 års serie

Under de senaste 40 åren har Ninja-motorcyklar fångat hjärtan hos Sportsbike-entusiaster runt om i världen. Utvecklingen av det ikoniska varumärket, som aldrig avvikit från det som gjorde Ninja känd från början, har alltid legat i framkant av tekniken, vilket gör Ninja inte bara till ett igenkännligt namn utan, för många förare, till en livsstil.

Nu – till modellåret 2024 – släpper Kawasaki en "familjegrupp" av Ninjas 40-årsjubileumsmodeller som en del av ett firande av fyra decennier av prestanda och innovation. Maskintrion kommer att ses för första gången i verkligheten på den prestigefyllda EICMA-mässan i Milano och nu ses online. Trion av maskiner består av Ninja ZX-10R, basen för flera WorldSBK-titlar, den högt ansedda i mellanvikt 636cc Supersport Ninja ZX-6R och den redan mycket hyllade och lika högvarviga Ninja ZX-4RR.
Varje maskin kommer att finnas tillgänglig i en version av den bekanta Kawasaki World Endurance-lackeringen från början av 1990-talet av grönt, blått och vitt med Kawasaki-logotypen som dominerar den nedre kåpan; precis som periodens trefaldiga mästerskapsvinnande maskiner. Framtagen för 1989 ZXR-serie av maskiner, den distinkta färgsättningen som är retro samtidigt som det ser fräscht och modernt ut. Precis som själva Ninja – det är en vinn/vinn-kombination.
Med en logotyp för 40-årsjubileum på sina bränsletankar, har varje maskin fått sitt utseende noggrant designat  för att passa in, medan den djärva Kawasaki-logotypen togs från originalritningar och till och med siffrorna för motorstorleken på den bakre kåpan är utformade som för 90-talet. Att lägga till limegröna fälgar och silvermålade delar (inklusive ramdelar) illustrerar den uppmärksamhet på detaljer som har lagts på dessa maskiner av design-teamet vid Kawasaki-fabriken i Japan.
Tillgängliga tillsammans med de redan presenterade färgerna för säsongen 2024, kommer 40-årsjubileumsmodellerna att spela en betydande roll i ett globalt digitalt firande av ett Sportsbike-märke som är allmänt erkänt och respekterat.