Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

5 Oktober 2021 Kawasaki presenterar tre nya modeller i 310 Jet Ski range 2022

Kawasaki är en erkänd innovatör inom vattenskotrar och har med hjälp av årtionden av erfarenhet skapat en serie av tre 310 Jet Ski-modeller för säsongen 2022, som för första gången - och lämpligt nog - har Kawasakis "River Mark"-logotyp.

Eftersom intresset för vattenskotrar har återuppstått på senare tid erbjuder Kawasaki tre specifikationsnivåer för 2022s modeller, från instegsnivå till mellanklass och, naturligtvis, "fullt utrustad". 310-modellerna har ett skrov som kombinerar stabilitet med omedelbar och skarp svängförmåga, 168 l förvaring och drivs av Kawasakis numera ikoniska 1 498 cc fyrcylindriga fyrtaktsmotor med en effekt på 310 hk.

En högeffektiv jetpump ger kraft samtidigt som irriterande och ineffektiv kavitation undviks, och vattenskotrarna är som standard utrustade med KSRD (Kawasaki Smart Reverse with Deceleration) som, via två fingerhandtag på styrets högra sida, ger superb kontroll över acceleration, back, neutralläge och manövrerbarhet i låga hastigheter.

Andra funktioner för 2022 är bland annat en ny "launch control-funktion” för snabb och fokuserad acceleration samt val av Power Mode som ger tillgång till fyra effektnivåer från full effekt till SLO eller learning mode. Dessutom är alla tre vattenskotrarna också utrustade med farthållare, samt ett läge som gör det möjligt att köra riktigt sakta till exempel i båthamnar.

En annan nyhet för den kommande säsongen är den elektriska trimkontrollen som ger sju trimalternativ för att vinkla jetpumpen enligt rådande förhållanden. I kraftigare sjögång lutas strålen uppåt för att höja fören, medan den i jämna förhållanden kan riktas mer nedåt för att sänka fören och öka svängprestandan.

Standard för 310X och de andra vattenskotrarna i serien är en 7-tums TFT-mätare, lättåtkomliga förvaringsutrymmen samt förtöjningssko och två mugghållare. Multi-montering av styret är också standard och gör det möjligt för föraren att finjustera styrets orientering till önskad körställning. När det gäller TFT-skärmen erbjuder inte bara dess utseende på skärmen otaliga alternativ, utan den visar också en mängd information samt en mycket användbar navigationsfunktion med vägpunkter för dagslånga äventyr, vilket är fullt möjligt tack vare sittkomfort, bränsleekonomi och en rymlig bränsletank på 80 liter.

För mellanklassen LX-S - eller Sport - utökas specifikationerna med ULTRA Deck (inklusive Multi-mount-skena) och ett brett steg för ombordstigning. Vattenskotrarna har även en kamera med vidvinkellins liksom accentbelysning, användbar för identifiering av andra båtar i svagt ljus.

På toppen av 310-sortimentet för den kommande säsongen ligger den mäktiga LX, en vattenskoter med en avundsvärd lista över standardfunktioner med alla de prestanda- och kvalitetsdetaljer som skulle vara extrautrustning på vissa vattenskotrar, men som ingår som en del av utställningspaketet på LX.
Den främsta uppgraderingen för den nya säsongen är den senaste versionen av Kawasakis Bluetooth-underhållssystem, JETSOUND 4, som har fyra imponerande högtalare med 190 W (60 Wx2 och 35 Wx2) total systemeffekt. Det finns också en ERGO-FIT Luxury-dyna som standardutrustning som ger en ännu större frihet att finjustera körställningen. Dynan finns dessutom som ett tilläggstillbehör till de andra två vattenskotrarna i serien.

På tal om tillbehör så finns det en hel del, som Soft Stern Bag, Soft Cooler, Visor Bag, Front Hatch Dry Bag, Side Hatch Dry Bag och Storage Cover alla är nya för säsongen 2022. Dessa kompletterar många av de tidigare nämnda standardartiklarna som kan läggas till på alla vattenskotrar i 310-serien.
Tre vattenskotrar och tre olika grundspecifikationer med möjlighet att lägga till de tillbehör du vill. Valet är enkelt, vattenskotern för säsongen 2022 blir 310 från Kawasaki, det enda som är svårt är att välja vilken!
 
2022 års 310-modeller i korthet:
ULTRA 310X: ”FUN”

Standardmodellen i serien - om någon modell med 310 hästkrafter kan kallas "standard" - är fullmatad med flaggskeppsfunktioner, inklusive 7-tums TFT-display, KSRD, ”Easy-Access”-förvaring, ”Easy-Access”-bakre förvaringsficka, ”Easy-Access”-förtöjning,” Multi-Mount”-styre och mugghållare. Den livliga färgsättningen ger den en aktiv approach.
Färg: Ebony / Metallic Electric Turquoise
 
ULTRA 310LX-S: ”LUXURY SPORT”
All den fantastiska utrustningen i 310X, plus accentljus, en backkamera och ULTRA-däcket med inbyggd Multi-Mount Rail.  Den är sportigt klädd i limegrön med lyxiga detaljer och utstrålar en Kawasaki-image som det inte går att ta miste på.
 Färg: Ebony / Lime Green
 
ULTRA 310LX: “LUXURY”
All den fantastiska utrustningen i 310LX-S, plus JETSOUND 4s, ERGO-FIT Luxury-dyna och ett snyggt mätarvisir.  Med guld- och bruna trätoner ger 310LX ett lyxigt intryck som inte liknar någon tidigare JET SKI.
Färg: Ebony / Metallic Shadow Gold