Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

27 Oktober 2015 Kawasaki visar avancerad teknik på Tokyo Motor Show

Enligt tradition ett event där japanska tillverkare väljer att lansera viktiga nya modeller och koncept har Kawasaki valt 44e årliga Tokyo Motor Show för att lansera båda nya kompressorteknologierna och “Rideology” strategi som kommer fortsätta guida framtida produktutveckling. 
VD för Kawasaki’s Motorcycle and Engineering Company, Kenji Tomida, beskriver Kawasakis globala styrka och mijöansvar samtidigt som många framsteg gjorts på motorcykelmarknaden under de senaste 50 åren. Med ett världsomspännande intresse för innovativa Ninja H2 och Ninja H2R maskinerna som fortfarande har oöverträffande nivå, tillkännager Mr Tomida att båda modellerna kommer produceras i begränsad upplaga även för 2016 men med ny färg och lack plus assist and slipper koppling för Ninja H2 samt uppdateringar i ECUn på båda maskinerna.

Mr Tomida visade även en konceptskiss som tyder på en framtida modell med ökad lufttillförsel som belyser senaste ideérna från KHI med helt in-house konstruerade och tillverkade kompressorprojekt..
Koncept SC 01 – eller “Spirit Charger” – representerar bara en av de fascinerande riktningana Kawasakis designteam överväger för framtiden med kompressorteknik i motorcykelsortimentet. Med mjukare mer lyxiga material som valts framför fokuset på den vass prestanda i Ninja H2 och Ninja H2R, kommer skissad maskin istället ha passa för heldags långdistanskörning med glädje och komfort.

En aspekt av det nya konceptet som garanterat kommer skapa världsomspännande intresse är den balancerade kompressormatade motorn. En uppgift är att behålla spänningen och den unika känslan av en kompressor samtidigt som man förbättrar bränselekonomin; detta tackvare elektroniskt styrda klaffar på kompressorn som låter volymen av tilltagen luft och luftflödesriktningen justeras för förbättrad effektivitet.

Genom att ge ett namn på den väletablerade designfilosofin avslöjar Mr Tomida ”Rideology”-strategin som framhäver de tre vägledande principerna bakom den procoss som styr de tidigare kärnkonstruktionsparametrarna som Kawasaki haft, och nuvarande samt framtida modeller med kommentaren:

"Först och främst är behovet att skapa maskiner som har kraft och stil, för det andra ska Kawasaki motorcyklar fortsätta vara roliga och givande att köra och för det tredje ska vi fortsätta att utnyttja och lita på de kompetenser som finns inom Kawasaki Group, att utnyttja senaste tekniken för att berika livet för människor runt hela jorden.