Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

7 November 2017 Kawasaki visar sitt ”True commitment” med tillkännagivande av nya modeller på EICMA

Kawasaki fortsätter sitt momentum som nyligen startades på Tokyo Motor Show med lanseringen av tre viktiga modeller på EICMA i Milano den 7e November. Företaget använde den viktiga europeiska mässan till att visa en 70kW version av populära Z900, en tekniskt avancerad Ninja ZX-10R plus tillägg till redan lanserade Z900RS samt en häpnadsväckande ny kompressormatad modell, Ninja H2 SX. 
Mr Kazuo Ota, VD för Kawasaki’s Motorcycle and Engine Company, som rest dit ända från Kawasaki’s fabrik i Akashi, Japan, för att leverera talet som pratade om ”true commitment” hos varenda medlem i Kawasakifamiljen och bekräftade företagets långsiktiga tro på den europeiska motorcykelmarkanden.
 
Mr Ota tog även möjligheten att engagera motorcykeljournalister från hela kontinenten genom att presentera planerna för två nya maskiner i 125cc-kategorien under 2018. Maskinerna har skapats som en respons av efterfrågan från europeiska återförsäljare och som resultat av mängder av fokusgrupper genomförda av Kawasaki’s europeiska forskning- och utvecklingsteam. Z125 och Ninja 125 kommer ge ännu mer substans till de redan populära produktfamiljerna.
 
För att illustrera presentationens tema “True Commitment” var den första modell som presenterades Ninja ZX-10R SE, företagets första Ninja med elektronisk semiaktiv fjädring. Banbrytande fjädringsteknik i form av enheter från Showa fram och bak länkat med sofistikerad sensorutrustning på motorcykeln gör fjädringssystemet till state-of-the-art med tre olika körlägen och en reaktionstid som kan räknas i millisekunder.
 
Tätt följt av det otroliga mottagandet av den moderna klassikern Z900RS valde Kawasaki EICMA för lanseringen av sin andra moderna klassiker som har rötterna till sin design i den ikoniska Super Four modellen Z1 från 1972. Med nedvinkat, mattsvart styre, skulpterad sadel samt ett utstickande vintagegrönt färgschema i två toner gör att Z900RS CAFE definitivt kommer attrahera en ny typ av förare som gillar retro, moderna klassiker och cafestil.
 
Som ett passande crescendo till ryktet om “nästa steg” för Kawasaki’s unika kompressormatade familj avtäcktes nästa modell i mediastrålkastarnas sken - en sporttouring med imponerande specfikation redo för att korsa kontinenter. Ninja H2 SX och high-grade alternativet Ninja H2 SX SE har tillverkats som äkta tvåsitsmaskiner som kombinerar en fantastiska förarhjälpmedel och modern teknik. Ninja H2 SX tar den rena sporttouringandan från SX till nästa nivå efter en otrolig lyckad etablering av Z1000SX. Utöver till prestanda och flexibilitet kommer de nya kompressormatade maskinerna även ha samma utmärkta bränsleekonomi som företagets erkända äventyrstourer, Versys 1000.
 
“Intresset från media och omvärlden har redan varit stort på lanseringen av moderna klassikern Z900RS och helt nya Ninja 400 på Tokyo Motor Show. På EICMA visade vi upp den nya 70kW-versionen av populära Z900 samt en show för ytterligare tre nya modeller som lanserades.
 
I form av “True Commitment” tror jag vårt budskap är tydligt med tillkännagivandet av nya Z125 och Ninja 125 för bland annat instegsförare. Lägg till den självsäkra designen på 2018 års nya Z900RS CAFE, tekniskt avancerade Ninja ZX-10R SE plus otroligt häpnadsväckande Ninja H2 SX och det kommer bli ytterligare ett fantastiskt år för Kawasaki fans över hela Europa”.