Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

6 Juni 2023 Ny Ninja ZX-6R i 2024 års Kawasaki modellutbud.

Ett ikoniskt namn dyker upp i Kawasakis motorcykelsortiment till säsongen 2024 med tillkännagivandet av en ny Ninja ZX-6R och dess slagord "Supersport Obsession".
Med ett antal funktioner som inte hittills setts på den mycket omtyckta Supersporthojen, har 2024-modellen både tekniska uppdateringar och stiluppdateringar redo att tillfredsställa behoven hos även den mest krävande gatu- eller bandagsåkaren.
 
Den mest uppenbara aspekten av den nya maskinen är det distinkta aero-winglet-utrustade Ninja-"ansiktet" med målmedvetna aggressiva linjer som för första gången inkluderar hybridprojektor/reflektorstrålkastare (en del av ett komplett LED-belysningspaket), och en ny sportruta utrustad med speciella utskärningar för att minska buffring. Hela kåpdesignen för 2024 använder sammanvävda lager för att skapa en 3D-effekt, med de flera lagren som bidrar till en högklassig design.
 
När det gäller förararens position gör en ny 4,3 tum (11 cm) färg TFT-mätare sin debut och underlättar även smartphone-anslutning via Kawasakis Rideology-app. Informationsuppdateringar som växlingsljus, Kawasaki-servicepåminnelse, oljebytespåminnelse, körlägesindikator, smartphonesamtal och e-postmeddelanden är alla tillgängliga. En Bluetooth-indikator och en ekonomisk körindikator finns också med – tillsammans med alla kända fordonsstatusuppdateringar.
 
Ur ett tekniskt perspektiv utgör den mycket berömda 636 cm3 vätskekylda, 4-takts in-line fyran kärnan i maskinen och har nu reviderade kamprofiler för att tillfredsställa strängare emissionsbestämmelser plus reviderade insugstrattar och reviderade samlings- och kollektorrör allt kombineras för att gynna prestanda vid låga till medelhöga varv.
 
En övergång till runda kronbladsskivor återspeglar den nuvarande Ninja ZX-10R-familjens bild medan sådana föremål som SFF-BP (separat funktionsgaffel med stor kolv), KQS Kawasaki Quick Shifter, treläges KTRC-traktionskontroll och båda effektlägena med integrerad körlägen underbygger den höga specifikationen hos denna Superport-legend.
 
Rullande på Pirelli Diablo Rosso IV-däck, kommer 2024 Ninja ZX-6R att finnas tillgänglig i två färger för den kommande säsongen, en grön version (naturligtvis!) i Lime Green/Ebony plus en mer "smyg" version som kombinerar Metallic Graphite Grey och Metallic Diablo Black. Säkert kommer Kawasaki-återförsäljare och lojala fans av Ninja-familjen att välkomna åsynen av en ny och omfattande uppdaterad Ninja ZX-6R för 2024 som håller Ninja-lågan brinnande.