Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

4 Oktober 2016 Nya Ninja ZX-10RR – Get Even closer

Med SBK Championship succén under 2013 och, nu senast 2015, har Ninja ZX-10R paketet bevisats vara en vinnare. Nu tar Kawasaki nästa, självklara, steg i kubikklassen på Supersportarenan med skapandet av Ninja ZX-10RR, en maskin med fokus på podiumnplaceringar och vägexklusivitet.
Med RR logotyp på högra sidan av motorkåpan och vass i sin suggestiva Kawasaki Racing Team, svarta och vita “Winter Test” kåpor, med en mängd teknik- och prestandastyrkor gör att denna single seat (ensits) maskin skiljer sig från sina kamrater.

Erfarenheter från Kawasakis tävlingar i Superbike World Championship har lett till ett antal förändringar som ger högre prestanda och större tillförlitlighet vilket gjort det lättare att förvandla Ninja ZX-10RR till en äkta tävlingsmaskin. Modifierat cylindertopp ger det utrymme som krävs för montering av höglyftande kammar av tävlingstyp.

I form av chassiuppdateringar har ZX-10RR utrustats med smidda aluminiumhjul som utvecklats tillsammans med Marchesini i kombination med radialmonterade Brembo M50 monobloc bromsok, halvflytande Brembo bromsskivor plus Bembo huvudcylinder av radialpumpstyp och stålomspunna slangar säkerställer att bromsprestandan är av racingkvalitet som standard.

Det uppdaterade KQS-systemet ger kopplingsfri upp- och nedväxling vilket bidrar till tävlingsprestanda. Även valbart racekittillbehör i form av höglyftande kammar och ventilfjädrar ger bättre prestanda på höga varvtal. Matchat med Showas imponerande inverterade Balance Free framgaffel, horisontell Back-link, BFRC gasfylld stötdämpare med piggyback behållare erbjuder en bred justeringsmöjlighet för att passa alla förare samt justering efter väg- och banförhållanden.
 
När det gäller vägkörning är ZX-10RR utrustad med en IMU enhet som erbjuder sex vinklar av attitydmätningar och en mängd avancerade hjälpsystem så som sportig traction control, elektronisk motorbromskontroll, launch control, intelligenta ABS bromsar och Kawasaki’s KCMF kurvhanteringssystem som säkerställer att föraren kan hålla sin linje genom kurvan varje gång
 
Genom att ta befintliga Ninja ZX-10R med sin raceinspirerade motor till nästa nivå kommer nya Ninja ZX-10RR – som är limiterad till 500 enheter för hela Europa – synas i flertalet racingpaddocks under 2017 samt i garaget för ett lyckligt antal få kräsna vägfokuserade förare.