Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

4 Oktober 2016 Nya Z1000SX – Kraft att förflytta dig

Som klassledande i 1000cc sporttouring segmentet har Kawasaki Z1000SX varit en säljsuccé ända sedan den lanserades med starka betyg från media och har idag ett stort antal trogna fans.
Inför 2017 har Kawasaki grundligt granskat tidigare SX och förfinat både dess sportsliga- och touringkänsla för att skapa en motorcykel som är lika givande vid såväl refinerad sportkörningsmiljö som den är med packning och passagerare för långdistans.

Konsumentfokusgrupper och forskning genomförd av Kawasaki i Europa har guidat utvecklingen av teknik och design som lett till den nya maskinen med bredare framkåpa och “double-bubble” (bubbelformad) justerbar vindruta samt LED strålkastare som är 1,4 gånger effektivare än på tidigare modell.  

Ergonomiska förbättringar som gjorts är en mer fylld dyna för både förare och passagerare och med en ny typ av stoppning och form som håller passageraren på rätt position. I tillägg till det diskreta väsksystemet och extern justering av bakre fjäderförspänning blir fokuset på långdistanstouring större i tillägg till den sportiga känsla SX har.
Nytt för 2017 är IMU övervakning på sex vinklar av maskinenens beteende och en rad elektroniska hjälpsystem så som kurvtagningssystem, intelligenta ABS bromsar, valbart effektläge och tracition control. Detta tillsammans med en assist and slipper koppling gör att blir färden på SX alltid trygg och stabil.

Ur ett sportsligt perspektiv har 2017 års maskin nya fjädringsinställningar och en sportig Ninjastil. Det sportiga temat syns tydligt i instrumenteringen med digital växelindikator och justerbar växlingsindikatorsvisare som lyser i instrumentpanelen  via en lysande nål i varvräknaren.

Den senaste Z1000SX har skapats för distanskörning utan att kompromissa med prestanda i det absoluta toppskicktet i klassen trots konkurrens från flera fabrikat de senaste säsongerna. Dess 19 liters bränsletank och Eco riding indikator säkerställer att tankstoppen är få och termometer för utetemperatur möjliggör för föraren att avläsa skiftningar i förhållanden. Kommande modellår är Z1000SX definitivt ännu mer uttustad med “the power to move you”.