Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

15 September 2022 2023 Ninja ZX-10R and Ninja ZX-10RR – the legend continues

Kraft och balans är en svår kombination att uppnå - särskilt inom Supersport. Duon Ninja ZX-10R och Ninja ZX-10RR har blivit riktmärken för fokuserad, kontrollerbar kraft i kombination med precision i hanteringen.

Ninja ZX-10R-familjen har en aerodynamisk kaross med låg luftmotståndskoefficient och har integrerade winglets som bidrar till både downforce och stabilitet.

Utrustad med högeffektiva, kompakta LED-strålkastare och TFT-instrumentering i färg som kan kopplas ihop med förarens smartphone tack vare Kawasakis Rideology-app för att ge olika uppdateringar om motorcykelns status även när du inte sitter på den. Andra förarfokuserade funktioner inkluderar elektronisk farthållare, integrerade förarlägen och KCMF, Kawasakis innovativa kurvstyrningsfunktion som ger bästa respons och dragkraft i alla körförhållanden.

Det är ingen hemlighet att båda motorcyklarna har dragit stor nytta av KRT:s (Kawasaki Racing Team) erfarenhet och framför allt den unika insikten hos Jonathan Rea, flerfaldig WorldSBK-mästare. Den formidabla 998 cm³ vätskekylda, 4-takts DOHC-motorn med 16 ventiler i Ninja ZX-10R toppar på otroliga 149,3 kW {203 PS} vid 13 200 varv per minut, medan Ninja ZX-10RR med RamAir-assistans ökar till 214 PS vid 14 000 varv per minut. Med hjälp av en assist- och slirkoppling, sportig drag- och startkontroll är racingkänslan hos båda hojarna självklar, och det gäller även för chassit.

Båda motorcyklarnas lätthanterliga chassin har 43 mm inverterade frontgafflar med externa kompressionskammare, kompressions- och rekyldämpning samt möjlighet till justering av fjäderförspänningen. Baktill har båda hojarna horisontellt fjädringssystem samt kompressions- och rekyldämpning. Bromsningen framtill sker med hjälp av ett par 330 mm Brembo-skivor med dubbla radiellt monterade Brembo M50.

Inflytandet från tävlingsbanan sträcker sig även till utformningen av den luftkylda oljekylaren som KRT hjälpte till att utveckla i tävlingens hetta. RR-modellen är slipad till ytterligare en nivå jämfört med ZX-10R och har skapats för Superbike med en motor med högre varvtal och en rad exotiska komponenter som tar dess prestandapotential till nästa nivå.
 

Färger 2023:

Ninja ZX-10R  
  • Pearl robotic white/metallic diablo black
  • Lime green/ebony
Ninja ZX-10RR           
  • Lime green