Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

31 Maj 2024 Elektrode laddar inför nästa nivå

Följer de tysta hjulspåren från den ursprungliga Elektrode, kommer nu den senaste och större modellen i den expanderande Elektrode-familjen att finnas tillgänglig i Europa under försäljningssäsongen 2025.
Elektrode 20 är en variant av Kawasakis första elektriska balanscykel, Elektrode 16, efter utvecklingskonceptet "My First Fun to Ride".  Nu med 20-tumshjul har åldersintervallet också ökat till att omfatta vuxna, vilket gör att fler förare kan uppleva det terrängnöje som motordrivna tvåhjulingar kan ge samtidigt som den levererar Kawasakis "Fun to Ride"-anda.

Inriktad på dem som ännu inte är redo att köra en bensindriven offroad-motorcykel eller inte har tillgång till en motocrossbana, är Elektrode 20 idealisk för användning på lämpliga platser eller med nödvändiga faciliteter och tillstånd*.

Med sin slående karaktäristiska Kawasaki limegrön och svart färg, drivs Elektrode 20 av en kombination av ett 48 V/10,2 Ah (489,6 Wh) batteri kopplat till en in-wheel-motor med en kapacitet på 750w; en avsevärd ökning jämfört med Elektrode 16:s motor som är klassad till 250w.  Med möjligheten att ladda – via laddaren och laddningskabeln ansluten till batteriet som sitter på ramens diagonalrör – noll till full laddning på fyra timmar med 90 % laddning levereras på bara tre timmar.

Med tre valbara hastighetslägen kan föraren "justera" effekten för att passa deras skicklighet från låg, mellan. En hel timmes körning är möjlig i högsta effektläget och längre perioder med lägre effektlägen är möjliga beroende på förarens vikt, terräng och användning.
Den stora rörramen av MTB-typ rymmer en teleskopisk framgaffel, fram- och bakbromsar med vajerstyrning (manövreras av vänster och höger styrspak) och 20 tum (50,8 cm) fram- och bakdäck. Och, för att rymma så många förarlängder som möjligt, erbjuder sadeln en generös höjdjustering på 143 mm. Den har till och med en "nummerskylt" i KX-stil framtill för att ytterligare förstärka sitt utseende och personlighet!

Tack vare sin KX offroad-inspirerade design - tillsammans med användningen av den  Kawasaki limegröna färgen – kommer nya Elektrode 20 säkerligen att höja pulsen och mungiporna på föraren. Lättheten att köra, prestandan, uthållighet och nöje som erbjuds av Kawasakis senaste helt elektriska terrängmotorcykel lämnar ingen oberörd.

*Lokala föreskrifter var man får använda produkten gäller. Ej godkänd för allmän väg.