Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

15 Oktober 2015 GET CLOSER: Nya Ninja ZX-10R

Ninja ZX-10R har tydligt bevisat sin banpotential genom sina resultat i Superbike World Championship (WSB). Med många delar som härstammar från Kawasaki Racing Team samt pågående utveckling är nya Ninja ZX-10R det närmaste du kan komma en avancerad fabrikssuperbike.
Utvecklad i ett samarbete mellan KRT och Kawasakis fabrik i Japan, har ZX-10R för de kommande åren tillgodosetts med input från två Kawasaki superbike mästare, Jonathan Rea ochTom Sykes.

Genom att använda signaturen “Get Closer”, är vinnarna av 2015 års World Superbike Championship och “Manufacturers” titeln och är övertygande om att denna nya maskin är dominerande WSBK tävlingar och Superpolepositioner man kan komma för en väganpassad motorcykel.  

Med en hel uppsättning nya innovationer i form av chassi, motor och elektroniska uppdateringar är potentialen för denna nya maskin både för ban- och vägkörning stora/överhängande.

Direkta synliga ledtrådar är större kåpor än tidigare, ett bredare bakparti och andra förfinade ändringar. Mer betydande är anpassningen av Brembo M50 monobloc bromsok, en Brembo radialmonterad huvudcylinder och behållare och WSBK anpassande Showa framgafflar.
Skapad efter en lång period av tester och utveckling med ett exklusivt engagemang med KRT monteras Showas framgaffel med balance free design för första gången på en standardmotorcykel, tillgänglig hos återförsäljare i början av 2016.  
 
Som en maskin som villigt visar sina hemligheter är nya Ninja den första Kawasaki med Inertial Measurement Unit som en del av det elektroniska hjälpsystemet för föraren, med femstegsmätning i Bosch IMU och en sjätte mätning med Kawasakis unika program i ECU:n. En kombination av dessa kompletterad av avancerad traction control, launch control, engine power selection och högprecisions bromsstyrning låter föraren träffa apex i alla kurvor – även vid bromsning.

Fördelar från en vevaxel med 20% mindre svängningsmassa än den föregående modellen plus en rad andra viktbesparingar och uppdateringar har 2016-års modell noterbart starkare kraft i mellanregistret utan att påverka dess 200 HK; så väl som att den är Euro4 kompatibel före många av dess rivaler.

“Som ett samarbete mellan Kawasaki Racing Team och KHI är detta en maskin att va stolt över”, säger Kawasakis projektledare Yoshimoto Matsuda.

“2016-års Ninja bevisar att en snabb racecykel kan skapa en lyhörd vägcykel som är enkel att köra. Vi har redan design som vunnit dubbla mästerskapstitlar, nu förfinar vi den men utan att förlora Kawasakis erkända Ninjakänsla.” 

#ninjagetcloser

Modeller som omfattas:

Ninja ZX-10R KRT Replica 2016
2016
Ninja ZX-10R KRT Replica
Modell detaljer