Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

1 Augusti 2022 KFX90 – För tuffare terräng och större äventyr!

KFX 90 är redan etablerad på många globala marknader som den idealiska fyrhjulingen för ungdomar och kommer officiellt att visas i Sverige för första gången 2023.


KFX90 är aggressivt utformad för att likna de större, KFX-fyrhjulngarna – med influenser från det tvåhjuliga KX-motocross-sortimentet - och det går inte att ta miste på den uppdaterade och omgjorda fronten på den limegrönfärgade racingkarossen med sina höga främre stötfångare och Kawasaki-märkt styrskydd.

Medan ungdomarna drömmer om all terräng de kommer att erövra.... och all lera de kommer att köra igenom, kan föräldrarna fokusera på några av de fantastiska säkerhetsfunktioner som skapar trygghet och möjliggör en säker och strukturerad användning**.

Till att börja med; den elektriska startmotorn. KFX90 startas genom att sätta in en tändningsnyckel som vid andra tillfällen kan förvaras säkert och separat från maskinen. Och när det gäller bromsar manövreras den främre bromsen från det högra handtaget medan den kraftfulla hydrauliska skivan baktill manövreras från det vänstra handtaget.

KFX90 har en kompakt och beprövad 89,9 cc fyrtaktsmotor med luftkylning och är utrustad med CVT, vilket innebär att det enda föraren behöver koncentrera sig på vid inbromsning är hastigheten, så sköter den steglösa växellådan resten. Det finns för övrigt en gasstoppsmekanism som kan ställas in och justeras av en vuxen handledare så att inlärningen av KFX90 kan ske steg för steg med en vuxen som ransonerar den tillgängliga drivkraften.

Två andra områden där stilen möter praktiska egenskaper är fotplattorna och den nya belysningen. Djupa halkfria fotsteg ser till att förarnas fötter alltid är säkra, medan LED-belysningen fram och den stora bakbelysningen är ljusa, lätta att se och har lågt underhållsbehov.

KFX har ett mycket kompetent och styvt chassi, högkvalitativ dämpning fram och bak och är en utmärkt introduktion till motordrivna terrängfordon och Kawasaki. Ta dig an tuffare terränger och större äventyr, KXF90 är redo! 
 
 
 
 
 
**KFX90 är avsedd att användas av förare som är 10 år eller äldre på inhägnat område