Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

2 Juni 2015 KX450F 2016: Power for Glory

Vinst är det enda målet för Kawasaki när det kommer till racing och det senaste fullblodet i KX-familjen återspeglar denna målinriktning ner till minsta detalj. KX450F är utrustad med den de allra senaste banbrytande funktionerna inför 2016, samtidigt som man behållit de faktorer som gjort Kawasaki till det ultimata offroadmärket i över 40 år.

Med 32 AMA Supercrosstitlar i bagaget – mer än något annat fabrikat – har KX-familjen förtjänat rättigheten att kalla sig skaparen av mästare. Den senaste inkarnationen av KX450F har genomgått betydande viktreduktion av både motor och chassi. Den resulterande skarpare hanteringen kompletteras av ett smalare chassi och en ännu mer kraftfull motor vilket ökar potentialen ytterligare för denna MX1-maskin.

Viktminskningen är bara en utav mängd ändringar som gjorts på Kawasakis offroad flaggskepp. Motorn har förbättrats genom användning av teknik som utvecklats för fabriksförare och kolv med boxad (förstärkt) bottenplatta som är en unik egenskap som används på massproducerade motocrosser sedan 2010-års KX450F. Revideringar av topplock, insugsventiler, ventiltider för insugskamaxeln och avgassystem har även de, samtliga bidragit till att förfina denna genomtänka maskin till ett högprecisions prestandaverktyg.
Toppmodern elektronik så som launch control, plug-and-play DFI kopplingar och ECU, inställningsjusterare gör att prestandan på nya KX450F kan finjusteras ytterligare efter förhållanden och underlag. Tillsammans med det nya bärbara kalibreringskitet KX FI, ett bärbart handhållet kalibreringsverktyg, gör det möjligt för förare att ändra motormappningen genom att ansluta det direkt till ECU, och varken en dator eller något batteri behövs. Utöver detta finns även ergonomi som kan skräddarsys efter varje förare genom styre med fyra positioner och fotpinnar med två positioner.

I tillägg till det betydligt smidigare och lättare chassit är den raceklara SFF(framgaggel med separat funktion)-Air TAC fjädringen fortfarande en av huvudfunktionerna på kraftfulla KX450F. Den fabriksinspirerade gaffeln är mycket lätt och styv, vilket bidrar till en fantastisk körstabilitet. Med inställningar valda för expertförare på hög nivå erbjuder den nya gaffeln en enastående stötupptagning vid höga hastigheter som gör det lättare för förare att köra ännu snabbare. Stort 49mm innerrör bidrar till gaffelns styvhet och ger i sin tur en stadigare känsla från framhjulet. Denna premiumfjädring har ett brett inställningsområde som är lätt att finjustera mellan heaten.

Stora φ270 mm bromsskivor framtill ger superb bromskraft och fantastisk kontroll. Vågformade bromsskivor i fabriksstil fram och bak bidrar även till den högkvalitativa och sportiga looken.

Den nya 2016-års KX450F får ett nytt fabriksracerutseende med alla minimalistiska utförandedetaljer. Den nya designen inkluderar även smalare kylvingar tackvare att kylaren omplacerats samt ett plattare säte och tank. Den släta, sömlösa design ger även föraren möjlighet att ändra körställning under racet.

Aggressiva nya kåpor gör att cykeln ser mer kompakt ut, och detta förstärks ytterligare av utformningen i fabriksstil och dess grafik. Svarta alumite-fälgar1, svarta gaffelskydd och nya gröna accentueringar gör att den har den distinkta identitet som Kawasaki utstrålar. Fjädringsjusterare i grön alumite1 samt grön finish på motorn bidrar till den högpresterande imagen på KX450F.

Slutligen, grön alumitfinish på stötdämpningsjusterarna samt grön finish på några av motordetaljerna ger nya KX450F ett äkta högprestandautseende. När det gäller färgval vet varje förare värda sin duglighet att limegrön är den enda vägen att gå.

KX450F står stolt som ledare i sin klass med överlägsen prestanda både på papper och på banan, helt utan kompromisser. Genom Power For Glory, kommer den nya KX450F utan tvekan att lägga till fler segrar till sin troféportfölj den kommande säsongen och erbjuda Kawasakiförare den mest spännande åkturen i sina liv.