Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

6 Oktober 2023 Kawasaki "Change the Game" med ny stark hybrid Ninja 7 HEV

Efter att nyligen ha premiärvisat sina nya A1 körkort EV-motorcyklar i Paris, tar Kawasaki ytterligare ett jättesteg på vägen mot sitt långsiktiga mål om koldioxidneutralitet med introduktionen av Ninja 7 Hybrid.
Den helt nya Ninja 7 Hybrid kommer med  "Change the Game" och erbjuder ett unikt fönster in i en värld av framtida motorcyklar men i en modern tidsram med de första modellerna som förväntas finnas på utställningsgolvet i januari 2024. I hjärtat av Ninja 7 Hybrid är den innovativa kombinationen av en helt ny 451cc parallell twin, vattenkyld fyrtaktsmotor – komplett med manuella eller automatiskt valda växlar – och en dragmotor plus batteri; en futuristisk kombination som erbjuder ett antal nya förarupplevelser plus en motoreffekt på 43,5 kw som stiger till en imponerande hybrid nettoeffekt på 51,1kw tack vare "e-boost".

När det gäller dimensioner är Ninja 7 Hybrid ett medelstort paket som också erbjuder övergripande prestanda i medelkapacitetsklass. Dessutom kan förare växla mellan tre körlägen (SPORT-HYBRID, ECO-HYBRID och låghastighets-kortdistans EV) som var och en erbjuder en distinkt körkaraktär eftersom de rymmer ett brett utbud av körsituationer. Andra innovationer inkluderar tomgångsstopp där förbränningsmotorn stannar för att spara bränsle och minska utsläppen plus Automatic Launch Position Finder (ALPF) som – när den väljs – automatiskt väljer första växeln vid stillastående plus ett framåt och bakåt "gångläge" för att underlätta låghastighetsmanövrering och parkering. Genom att använda en specialdesignad version av Kawasakis välbekanta chassi av trellistyp avslöjar "paketet" av bensinmotorn och dragmotorn en kompakt tvinnad kraftenhet med litiumjonbatteriet nära chassits mittpunkt för att idealisera viktfördelningen. Och när det gäller styling är Ninja 7 Hybrid strålande i en unik HEV-behandling som kombinerar en matt limegrön underkåpa med silver och svart kaross avsedd – liksom dess tekniska innovationer – att särskilja denna cykel från den vanliga samlingen.

Ergonomiskt underlättar den avslappnade och sportiga körställningen föraren mot den högkvalitativa sittbrunnen och noggrant övervägda utformningen av styre och reglage; båda designade för att vara intuitiva och för att inspirera till förtroende. Mätardisplayen inkluderar fullfärgs TFT-instrumentering, smartphone-anslutning via en anpassad version av Kawasaki Rideology App som bidrar till en förbättrad motorcykelupplevelse.
 
Som den första i sitt slag sätter Ninja 7 Hybrid ribban för HEV-motorcyklar. Denna revolutionerande nya modell erbjuder de bästa delarna av ICE- och EV-modeller och kan navigera i både stadsdjungeln och landsbygden. Med sin spännande karaktär och många innovativa funktioner för förare att utforska, inleder Ninja 7 Hybrid verkligen en ny era av körupplevelser.