Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

8 November 2022 Kawasaki avslöjar planer för koldioxidneutralitet på EICMA

I ett viktigt tal på motorcykelmässan EICMA i Milano presenterade VD:n för Kawasaki Motors Corporation, Hiroshi Ito, en rad nya Kawasaki-modeller och prototyper, samtidigt som han berättade mer detaljer om företagets vision med fokus på koldioxidneutralitet.

Förutom den elektriska Z-modellen, som är avsedd att uppfylla behoven hos pendlare i städer över hela Europa och som först visades som en prototyp på Intermot, presenterade Ito också en maskin i Ninja-stil med samma dubbla batteridrift och en maximal kapacitet på 3,0 kWh. Båda motorcyklarna kommer att börja säljas under 2023.
 
Ito var värd för den europeiska förhandsvisningen av Kawasakis första hybridmotorcykel i prototypform. HEV-maskinen, som snabbt och enkelt kan växla mellan förbränningsmotor och elektrisk drivkraft, är för närvarande avsedd att ingå i 2024 års produktsortiment.
 
Kawasakis monter på EICMA visade på en stor bredd, från flercylindriga motorcyklar till hojar som bygger på välkänd teknik och konfiguration. I Kawasakis monter på EICMA visades bland annat en elektrisk trehjuling kallad "Noslisu" och en experimentell vätgasdriven motor som bygger på Ninja H2 och som använder direktinsprutning och komprimerad gasformig vätgas som bränsle, samt Elektrode, en eldriven terrängcykel för barn, som redan finns till försäljning i Nordamerika.
 
Samtidigt som han underströk Kawasakis engagemang för förbränningsmotorer och forskning om framtida bränsletyper, presenterade Ito också en ny symbol för det nya initiativet Go with Green Power med målet att uppnå koldioxidneutralitet för Kawasaki inom en strategisk tidsram. 
 
Från den nuvarande modellserien visades en uppdaterad Ninja H2 SX för första gången på EICMA. Redan utrustad med radarsensorer fram och bak som standard, presenterades det nya tillägget med automatiskt helljus - som automatiskt växlar mellan halvljus och helljus. Bland så många nya, prototyper och förproduktionsmodeller som väcker uppmärksamhet klargjorde Ito dessutom att Kawasaki planerar att under de två säsongerna 2024-2025 också introducera cirka 30 motorcyklar med förbränningsmotor globalt. Ungefär hälften av detta antal kommer att uppfylla de europeiska bestämmelserna och är därför avsedda för den europeiska marknaden.
Den känsla som Ito lämnade mediepubliken på EICMA med var att Kawasaki kommer att fortsätta att tillhandahålla produkter och tjänster som uppfyller kundernas och samhällets behov genom att utnyttja framstegen inom den nuvarande fordonstekniken och genom nya miljövänliga produkter som är koldioxidneutrala.