Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

1 Oktober 2013 Kawasaki kommer visa "nästa generation" Z1000 i Milan

Sedan introduktionen 2003 har Z1000 betraktats som ett riktmärke i Supernaked klassen. Den 5 november, vid den kommande EICMA mässan i Milano, kommer Kawasaki avslöja nästa spännande iteration av Z1000 familjen.
En radikal ny designfilosofi som antagits för stylade motorcyklar som först användes på den framgångsrika Z800, är Z1000 ett resultat av Kawasakis unika "Sugomi " synsätt som skapar en maskin med påtaglig energi och ett utseende som ett rovdjur som spanar på sitt byte.

Med framträdandet av det respektingivande, mörka ruvande hotet från en hukande panter har ”Sugomi” synsättet resulterat i en maskin som verkar balansera på gränsen att explodera i handling, fokuserad på sitt byte, kroppens låga hukande, musklerna som spänner i förväntan.

Snarare än att vara helt enkelt ”snabbaste” eller ”mäktigaste”, koncentrerar den nya Z1000 på den övergripande emotionella intensiteten i körningen, den taktila känslan av fysisk kontroll och en noggrant uppmätt balans mellan de två ytterligheterna av enastående motor och chassidynamik som endast Kawasaki kunde ha skapat

Chefen för motorcykeldesign hos Kawasaki, Keishi Fukumoto, säger att den nya Z1000 levererar en ökad prestanda kombinerat med en svårfångad känsla som kommer att tilltala förare som söker en motorcykel med en stark, urskiljbar karaktär i termer av både utseende och känslan vid körning.

"Vi blev glada över att bli ombedda att ta en "blank sida" till synsättet på den nya Z1000 designen för att skapa en Supernaked maskin som reflekterar passion och känslor från den typ av förare som lockas till denna populära klass av motorcykel med en mycket raffinerad blandning av unika Kawasaki anda och djärva "Sugomi" designen".

" Ur ett designperspektiv har vi tittat på att fånga och sammanfatta utseendet och känslan av ett hukande rovdjur som gör sig redo att anfalla och kombinera detta med raffinerade tekniska funktioner plus uppdateringa prestanda för att förstärka Z1000 position som den klassledande Supernaked maskin " .

Klicka här för att se en teaser

Redaktörens anmärkning :
Den nya Z1000 - tillsammans med andra betydande 2014 -modeller - kommer att premiärvisas på en presskonferens på EICMA International Motorcycle Show i Milano i Kawasakis monter ( Hall 5 ) kl 10.30 den 5 november .
Sugomi: Det japanska ordet "Sugomi" beskriver den intensiva aura eller energi som avges från en person eller ett föremål av storhet och känns av betraktaren. Någon eller något, som har Sugomi inspirerar till vördnad, lämnar ett outplånligt intryck, är skrämmande i kroppsstorlek eller förmåga och inger respekt.