Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

9 Oktober 2013 Kawasaki lanserar sin första skoter i Europa

I ett försök att öka sin betydelse i den populära stats och förortsmarknaden för personliga transportfordon inleder den japanska tillverkaren Kawasaki en ambitiös plan för att introducera sin första skoter till den europeiska marknaden.
Kawasaki Motors Europe - Pressoffice, oktober 08 , 2013 –
Designad helt av Kawasaki genom ett särskilt designteam, den nya J300 skotern har spännande visuella Kawasaki referenser som Mr Fukumoto, chef för KHI: s designavdelning kommentarer: " Det var av stor betydelse att vårt första steg in på den europeiska skotermarknaden ska vara med en maskin som uttrycker Kawasakis hypermoderna design, vi är glada att vi har uppnått det med stylingen på den nya J300 ".

När det gäller de vägledande principerna för designfilosofin lägger Mr Fukumoto till "J står för Jyounetsu, vilket betyder passion på japanska. Vi tog oss an styling och utformning av J300 med samma passion som för våra andra viktiga nya modeller för 2014 säsongen ".

Den stora efterfrågan på snygga, lättkörda och pålitlig skotrar inom Europa, har gjort att Kawasaki reagerat på en uppenbar brist i sitt produktutbud. J300 kompletterar andra framgångsrika stadsproduktgrupper såsom den populära ER: serien och mångsidiga Versys.

Med motor och drivlina samt vissa chassikomponenter från vår strategiska samarbetspartner, Kymco, utvecklingen samt designen och i slutändan den färdiga produkten har genomförts av ett dedikerat, design och ingenjörsteam på Kawasakis fabrik i Akashi, Japan."

Tillgänglig hos auktoriserade återförsäljare i slutet av 2013, J300 vänder sig till Kawasaki entusiaster som har behov av ett smart pendlarfordon och för att locka nya förare till Kawasaki som med detta fordon möjliggör för ännu ett segment av potentiella kunder att njuta av den unika Kawasaki varumärkeserfarenheten.

J300 kommer att presenteras för pressen och allmänheten på EICMA den 5 November 2013.