Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

4 Oktober 2016 Kawasaki presenterar stolt: Helt nya Ninja 650

Med en helt ny strategi för mellanklassen presenterar Kawasaki Ninja 650 för 2017 modellår, en tvåcylindrig, vätskekyld maskin som riktar sig till ett brett spektrum av potentiella ägare. 
På en föränderlig marknad – och med påtryckningar så som Euro4 godkännande – tog Kawasakis ingenjörer chansen förvalta det som undersökningar på den europeiska marknaden önskade med en obestridlig Ninjastyling kombinerat med anpassningsförmåga till vardagskörning.

Med användbarhet över ett brett spektrum av körsituationer som fokus är den 69hk starka motorn inställd för ett oöverträffat låg- och mellanregister i en körställning som kommer locka allt ifrån de som letar efter sin första mellanklass motorcykel till de som byter ner från större maskiner samt förare med såväl mindre som mycket erfarenhet.

Utvecklad från den välrenomerade ER-serien levererar motorn i Ninja 650 omedelbar respons och prestanda med 6,8% bättre bränsleekonomi. Genom att använda en ny typ av chassi av fackverkstyp liknande den på Ninja H2 plus en svingarm av gull-typ i aluminium kommer den senaste mellanvikts Ninjan inte bara utstråla design utan har även viktreducerats med otroliga 19kg.

Med vetskap om att förarens körmiljö och position är viktig kommer Ninja 650 utrustad med uppväxlingsindikator som mäter varv och indikerar när det är dags att byta växel, en växelindikator samt utetemperaturindikator.
Som avrundning på den imponerande chassispecifikationen finns nya Nissin bromsok som ger exceptionell och kontrollerbar ABS-utrustad bromskraft samtidigt som justerbar horisontell back-link bakfjädring, likt den på ZX-10R, gör att den behåller den sömlösa kontrollerbara hanteringskaraktären - känd för Ninja familjen.

A2 kompatibel – med ett 35kw strypkit monterat – kommer Ninja 650 även motsvara behovet hos de som söker ett insteg till mellanklassarenan samtidigt som den levererar sportig helgkörning och vardagliga pendlingsmöjligheter med en ergonomiskt avstämd körställning.

Allt som marknaden utvecklas, utvecklas även Ninja familjen, Kawasaki Motors Europe är optimistiska att denna nya riktning i mellanviktsklassen, och denna nya typ av Ninja, kommer bli en succé bland förare över hela kontinenten.