Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

10 April 2013 Kawasaki reklamfilmer vinner tunga amerikanska filmpriser.

Två Kawasaki reklamfilmer har vunnit prestigefyllda priser på The New York Festivals World's Best Television & Films Awards. Filmerna för Ninja ZX-6R 636 och Z800 vann guld i kategorierna Bästa foto och Bästa Event-presentation.
New York Festivals firar 55 år och är sedan länge erkänd som en stor händelse för alla involverade i TV-och filmindustrin som jobbar på global nivå. Kawasakis succé vid prisceremonin som hölls i Las Vegas är oerhört viktig enligt Frank Zoontjes, Senior Brand Officer för Kawasaki Motors Europé.

"Filmen för nya ZX-6R spelades in på den klassiska TT-banan Isle of Man. Vi engagerade en TT-toppförare som stjärna i videon. När det gäller Z800-filmen lät vi en högt respekterad boxare agera kring Z800-temat om mellanviktsmästaren som går direkt på knockout.

Uppmuntrade av att de båda filmerna fick ett mycket positivt mottagande från allmänheten, pratade vi med vår partner, produktionsbolaget Pool Productions, och bestämde att lämna in de båda filmerna som bidrag i flera kategorier i den prestigefyllda New York Festivals i hopp om att de skulle gå till final. Att våra filmer sen lyckades vinna två guld, ett silver och ett brons var naturligtvis helt fantastiskt".

Förutom de två guldutmärkelserna i Event- och Foto-kategorierna lyckades dessutom ZX-6R-filmen vinna silver och brons i kategorierna Foto och Scenografi.
Med en jury bestående av över 200 regissörer, producenter, journalister, manusförfattare, skådespelare, creative directors, art directors, filmare, kompositörer och programmakare, som alla är prisbelönta vinnare själva, blev beslutsprocessen extremt noggrann, berättar som filmskaparen Tom Moran.

"Vi har arbetat tillsammans med Kawasaki i ett antal år och kände att dessa två filmer var värda större erkännande. Att båda skulle vinna högsta utmärkelsen i en stor kategori är en fantastisk känsla och belöning för allt det hårda arbete som produktionsteamet lagt ner ".
Även om han inte kan närvara vid prisutdelningen i Las Vegas 9 april, på grund av träning inför racet på Isle of Man, öser ZX-6R-föraren James Hillier beröm över filmteamet:
"Jag har aldrig gjort något liknande förut och det var stort att få uppleva hur det fantastiska produktionsteamet stängde av vägar, filmade från helikopter och samordnade tusen detaljer. Det övertygade mig om att slutresultatet skulle bli något alldeles speciellt att visa Kawasaki-fansen. Om jag uppnår samma höga nivå vid kommande TT-tävlingar i juni kommer jag att bli väldigt glad! ".

Prisutdelningen äger rum i Las Vegas tisdagen 9 april

Award:
Gold World Medal
Z800 - The Undisputed Super Middle Weight
Film and Video - Craft: Films/Productions
Category: Cinematography

Award:
Silver World Medal
Ninja ZX-6R 636 - Set Your Heart Racing
Film and Video - Craft: Films/Productions
Category: Cinematography

Award:
Gold World Medal
Ninja ZX-6R 636 - Set Your Heart Racing
Film and Video - Industrial Productions
Category: Event Venue

Award:
Bronze World Medal
Ninja ZX-6R 636 - Set Your Heart Racing
Film and Video - Craft: Films/Productions
Category: Production Design/Art Direction

Award:
Finalist Certificate
Z800 - The Undisputed Super Middle Weight
Film and Video - Craft: Films/Productions
Category: Production Design/Art Direction

The New York Festivals World's Best Television & Films Awards delar ut utmärkelser till program i alla längder och format från över 50 länder. Tävlingen vänder sig till både TV och filmindustrin, i relevanta kategorier som speglar dagens globala trender. NYF vill uppmuntra nästa generation av filmberättare och talanger.
New York Festivals (NYF) är inne på sitt 55:e år och ingår i International Awards Group (IAG) LLC Company. NYF stöder World’s Best Work™ inom reklam, TV, film och radio.