Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

22 Maj 2019 New Kawasaki KLX230 comes to Sweden

För modellåret 2020 tillkommer en ny modell i Kawasaki Sveriges modellregister, offroad-designade ”dual purpose”-maskinen KLX230.

Med de dramatiska stylingelementen från KX-maskinerna tillsammans med utrustning för landsväg och egenskaper för terräng är den nya luftkylda 4-taktsmaskinen redo att attrahera nya, unga förare till Kawasaki men också locka förare som besitter mer erfarenhet och är ute efter en smidig, lättmanövrerad och kapabel motorcykel.
Kärnan av nya KLX230 är en 233cc överliggande singelkam, tvåventilsmotor anpassad för att levera förnöjande och kontrollerad effekt i låg- till mellanregister. Avancerad bränsleinsprutning garanterar en stabil effektkurva och linjär karaktär vid acceleration.

Chassiet består av en helt ny perimeterram byggd för att ge förtroendeingivande återkoppling både på väg och på skogsstigen. 21-tums framdäck och 18-tum bakdäck, jämn och bekväm fjädring med lång fjädringsväg tillsammans med Kawasakis första ”dual-purpose” ABS anpassad för att fungera i situationer på alla underlag kombinerar KLX230 de bästa av teknologi och enkelhet vilket belönar föraren med en unik och tilltalande känsla.

Elstart är standard, även så en 6-växlad låda och en väl tilltagen bensintank som rymmer 7.5l. För att ytterligare tilltala visuellt så är KLX230 utrustad med en LCD-skärm innehållande information som hastighet, odometer, trippmätare, bränslemätare, klocka och indikationslampor.
 
Föredetta motocross GP-föraren, nu Sales Manager för Kawasaki Sverige, Joakim Karlsson, tycker att KLX230 är ideal för den Svenska marknaden:
”Med all säkerhet så kommer den KX-inspirerade designen av KLX230 tilltala nya och mer erfarna förare men vi tror också att det är många förare med lång erfarenhet av motorcyklar som kan identifiera sig med kvalitén, enkelheten och allsidigheten av den för 2020 nya maskinen.”