Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

5 September 2011 Sykes tar första WSBK segern på Kawasaki Ninja ZX-10R!

Efter en sjätte plats i kvalet i Nürburgring säkrade Tom Sykes i sin debut en lysande vinst för den senaste Kawasaki Ninja ZX-10R och sig själv i en blöt tävling som slutligen rödflaggades efter 13 blöta varv.
Detta var Kawasakis första WSBK seger sedan 2006, då Chris Walker tog full poäng på Assen. Detta var också Toms första WSBK seger i karriären och hans framgång i Tyskland placerar honom på 11: e plats totalt i mästerskapet, bara en poäng från topp tio.

Tom hade en dramatisk dag Det gick bra på de första varven som kördes på en torr bana men han halkade tillbaka till en 11:e placering när han förlorade bakre greppet. Hans högra fotled kändes fortfarande inte 100% bra efter hans stora krasch i Silverstone. Men på en blöt bana i race två körde han lugnt och kontrollerat och när ledaren Noriyuki Haga körde ur tog Sykes ledningen och lyckades vinna med fyra sekunder före Sylvain Guintoli.

Joan Lascorz hade ett starkt förstarace på sin Ninja ZX-10R. Han placerade sig på sjunde plats efter att ha startat från den fjärde raden. Hans uppkörning till sjunde platsen imponerade stort. Han hade inte samma typ av känsla i regnet som Tom i race två och slutade 11. Han är 13:e i mästerskapet, endast tre poäng efter Sykes.

Pedercini Team föraren Mark Aitchison var 12:a i race men körde tyvärr ur i race två. Hans lagkamrat Roberto Rolfo säkrade poäng i varje race, 13: e i race ett sedan 14:e i race två.

Tom Sykes: "Det är fantastisk att få en första World Superbike seger i bagaget med den nya Kawasakin. Alla i laget vet att varje gång jag lägger mina ben över cykeln är det allt eller inget, det är mitt sätt att köra, och lyckligtvis idag så gav det resultat i race två. I race ett gick allt enligt planerat i början men både fel däckval och min fysiska kondition Vi ändrade motorcykeln en hel del jämfört med i Misano då vi fick poleposition så uppenbart var det lite av en chansning på vått väglag. Killarna gav mig de bästa förutsättningarna idag. "