Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

23 September 2023 Två fantastiska 50-årsjubileums KX-modeller presenteras.

2023 är en milstolpe för Kawasaki eftersom det betecknar 50 härliga år av det världsberömda KX-märket. För att fira kommer de distinkta Lime Gröna KX450 och KX250 finnas tillgängliga som 50-årsjubileumsutgåvor hos Kawasaki motocrossåterförsäljarna som en del av 2024 års KX-program.

Att kalla dessa motorcyklar autentiska är nästan en underdrift. Femtio år efter att den första limegröna KX var tillgänglig 1973, är jubileumsutgåvorna inspirerade av 1990 års KX250 färg- och grafiska design.
Som ett eko från den tiden, med rosa och lila i den mycket älskade och välkända retro KX-logotypen, som återspeglar den tidens trender, kompletteras det med en 50-års-logotyp bredvid den främre nummerhållaren. Vita istället för svarta gaffelskydd och bakre bromsokskydd plus 1990-talsstil Uni -Track grafik på svingarmen plus – omöjlig att ignorera – ett blått sadelöverdrag.
Tro inget annat, detta är ett noggrant återskapande av en mycket älskad era av motocrossgrafiken och fakta talar för sig själva. Som exempel återskapades K och X från de ursprungliga handritade designen från 1990 med material från Kawasakis-arkiv. Bakgrundens "splash"-design skapades ursprungligen genom att droppa bläck på papper och detta utseende och känsla har ritats om med moderna digitala tekniker. Likaså matchades det blå färgämnet som användes för sadeln, omsorgsfullt till ett noggrant exempel på originalmaterial från 1990.
Andra intressanta detaljer är de övre och nedre gaffelkronor och hjulfälgar i sin naturliga finish av silver över det svarta som används för närvarande, en återgång till vita nummertavlor och siffrorna 250 och 450 i ett klassiskt 1990-talstypsnitt.
I fem decennier har KX-förare runt om i världen, njutit av den unika spänningen som bara en Kawasaki KX-maskin kan leverera. Framtidsfokuserad men med en blinkning till det förflutna, fick KX450 50th Anniversary Editions en överraskande debut i händerna på flera MXGP-vinnare och Kawasaki Racing Team-föraren, Romain Febvre, vid den sista omgången av 2023 MXGP-säsongen på banan Matterley Basin i södra Storbritannien. Nu börjar de kommande femtio åren av KX! *