Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

6 Januari 2022 Z1 till Z50 - Kawasaki firar ett halvt sekel av Z-modeller

Femtio år efter att den allra första Z-modellen lanserades har kommer Kawasaki med inte mindre än fem hyllningsmodeller. Med den ikoniska Super Four-modellen Z1 från 1972 som inspirationskälla täcker de fem hojarna ett brett spektrum som understryker det breda intresset för denna populära Kawasaki-märkesfamilj.

Den dynamiska Sugomi-stilen på Z900 har fångat mångas intresse sedan den introducerades. 50-års jubileumsutgåvan av Supernaked Z900 kommer i färgen Firecracker Red från Z1100GP, den dominerande luftkylda Z-modellen från 1980-talet.  Denna röda nyans - som även återfinns på den legendariska GPZ900R - var Kawasakis signaturfärg på den tiden. Som ytterligare en högklassig touch är gaffelns ytterrör guldfärgade och ramen blank svart. Med detta unika färgsätt kommer Z900 Z50-modellen att finnas tillgänglig som både full effekt och 70kw A2-specifikation för den nya säsongen. Z900 har TFT-färginstrumentering med smartphone-anslutning och inkluderar integrerade effektlägen, KTRC-styrning och val av effektläge (Full/Low) samt helt LED-belysning.

Den A2-vänliga Z650 med sitt smala chassi och sin responsiva, tvåcylindriga motor är en stor favorit bland förare på alla nivåer. Utrustad med all LED-belysning, en TFT-display och smartphone-anslutning ger Z650 energi till sinnena och inspirerar varje körning. Den livliga röda färgen har blandats speciellt för dessa jubileumsmodeller. De mörkblå och silverfärgade detaljerna framhäver den röda färgen, och liksom tidens modeller är Z-emblemet och Kawasaki-logotypen guldfärgade, vilket gör att dessa modeller skiljer sig ytterligare från sina standardmodeller.

Kawasaki utvidgade gränserna för Retro Sport-scenen ytterligare genom att välja det ikoniska "Fireball"-mönstret från originalet Z1 för 50-årsjubileumsutgåvorna av Retro Sport-modellerna Z900RS och Z650RS. En speciell lackeringssprocess utvecklades just för för dessa modeller och för att komplettera den rika färgsättningen är ramarna på båda motorcyklarna i blank svart och har ett speciellt sätesläder med en textur som skiljer sig från standardmodellen, samt sömmar i olika färger. Båda hojarna har guldfärgade hjul och "Double Overhead Camshaft"-emblem som påminner om det förflutna samt "Z 50th"-logotypen på tankens ovansida.

Det är sällsynt att en varumärkesfamilj håller i tio år, än mindre fem, men Kawasaki Z-familjen går från styrka till styrka. År 2022 blir den styrkan verklig genom de fem Z50-modellerna, som utgör en del av ett firande band mellan Kawasaki och dess legion av lojala fans.


Z50 Celebration Colours:
-              Z900 / Z900 70 kW= FIRECRACKER RED
-              Z650 = FIRECRACKER RED
-              Z650RS = CANDY DIAMOND BROWN
-              Z900RS = CANDY DIAMOND BROWN