Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

16 Augusti 2021 Z900RS SE “Yellow Ball” till 2022

En av Kawasakis mest eftertraktade färgkombinationer från 70-talet, "Yellow Ball", får nytt liv när den nya Z900RS SE tar efter originalet, modell Z1 från 1972.

Även om det är det mest uppenbara tecknet på en ny version av den populära Z900RS, tar det inte slut där. Med inspiration från dåtidens entusiaster, kommer Z900RS SE utrustad med en imponerande arsenal av kvalitativa uppgraderingar hos bland annat fjädring- och bromskomponenter.

SE-modellen kommer utrustad med en Öhlins S46 bakfjädring med justerbar förspänning som ger föraråterkoppling och väghållning i toppklass.

Fram har det också skett förändring, den 41mm inverterade gaffeln är nu klädd i guld och har finjusterats för ännu bättre prestanda och samspel mellan bakre och främre fjädringskomponenter.

Med Brembo bromsok har även bromsarna fått sig en uppgradering. De dubbla ø300 mm Brembo bromsskivorna greppas av Brembo M4.32 bromsok. Även bromspumpen från Nissin skiljer sig från standardmodellen, och tillsammans med stålomspunna bromsledningar förbättras både känsla och prestanda.

Utseendemässigt hittar vi flera skillnader mellan SE och standardmodellerna. Mest uppseendeväckande får lov att vara de guldfärgade fälgarna.